Spis Elsk Lev!

Rå småkaker

cookie-1832175_640Så du har tatt skrittet, og vil introdusere mer rå, levende og næringsrik mat i dietten din? Kanskje tar du sikte på en 100 % rå diett? Det er mange helsegevinster i rå mat, men det er klart at du fortsatt vil og skal kose deg! Her følger to supre, relativt enkle oppskrifter på rå småkaker. Den første vil hjelpe deg å dempe suget etter sjokolade, den andre oppskriften er en litt enklere og friskere vri på småkaker. Begge er knallgode! Et av problemene som ofte oppstår når du legger om kostholdet til mer naturlig mat, er sukkersuget som vil plage de fleste i begynnelsen. I tillegg til at det er utrolig gøy å eksperimentere på kjøkkenet, vil disse herlige småkakene gjøre overgangen mer overkommelig for deg. Den aller største fordelen er at du kan spise så mange du vil uten at du må tvinge deg selv ut på en milelang joggetur etterpå!

Herlige rå sjokoladekjeks/småkaker

Disse sjokoladekjeksene er muligens de aller beste rå småkakene du kan lage. Dersom du varmer dem ørlite grann (husk, ikke over 42 grader), vil de garantert gi deg den smaken du kanskje savner litt av litt klissete, varme brownies eller sjokoladekjeks. Som en bonus har disse kakene svært lavt kaloriinnhold, de har lite fett, og inneholder en god mengde proteiner. Knall! Selv om de har en del ingredienser, er de enkle å lage – og de er virkelig verdt arbeidet!

Ingredienser:

3,75 dl cashewnøtter

2,5 dl mandler

2,5 dl dadler

2 ss agavesirup

1 ss kokosnøttolje

1 ss vaniljeekstrakt

1,25  dl kakaopulver

En klype havsalt

Framgangsmåte:

  1. Putt cashewnøtter og mandler i en kjøkkenmaskin og kjør til det (nesten) ligner på mel. Tilsett dadler, agavejuice, vaniljeekstrakt og kokosnøttolje. Kjør til det er godt blandet og ligner en deig.
  2. Tilsett kakao og salt og bland på nytt.
  3. Form kjeks/småkaker. Du kan oppbevare dem i kjøleskapet og spise dem som de er, eller varme dem litt. Kos deg! Kanskje du serverer de rå sjokoladekjeksene sammen med en herlig smoothie? Eller hva med en rå og fargerik juice? Kjør sammen 10 gulerøtter, fire epler og to rødbeter i en juicemaskin, så har du det perfekte følget til sjokoladekjeksene dine.

Frister det mer med noe litt mer friskt? Da bør du teste disse sitronkjeks/kakene. Dette er en utrolig enkel oppskrift med minimalt antall ingredienser, men resultatet er likevel helt topp. Den enkle, friske og litt søte sitronsmaken er herlig. Kakene har et veldig lavt fettinnhold, noe som er en fin bonus. Det betyr at du kan spise flere. Dette er en liten porsjon, og liker du dem kan du lage dobbel porsjon neste gang. Disse er jo perfekt å ta med på jobben eller servere til vennegjengen. Hva med å servere dem sammen med sitronlimonade med mynte? Husk på at dersom du skal dehydrere kakene, og det bør du gjøre, kan du ikke bruke honning (som erstatning for agave). Men, du kan benytte lønnesirup som erstatning dersom du ønsker dette. Klar for baking?

Friske og enkle rå sitronkaker

Ingredienser:

2,5 dl cashewnøtter

2,5 dl usøtet tørket kokosnøtt

3 spiseskjeer sitronsaft

1 spiseskje agavesirup

Framgangsmåte:

  1. Kjør cashewnøttene i kjøkkenmaskin til de ligner på grovt mel.
  2. Tilsett kokosnøtt og kjør igjen til det er veldig godt blandet.
  3. Tilsett sitron og søtning. Kjør på nytt, til blandingen har en deiglignende konsistens. Dersom blandingen er for tørr, tilsett litt vann. Dersom den er for våt, tilsett mer kokosnøtt.
  4. Form til små kaker. Du kan med fordel dehydrere disse kakene. Nyt straks og oppbevar rester (hvis det blir noen!) i kjøleskap. Når kakene er dehydrert er de også holdbare lengre, så det er jo en bonus.
Privacy Policy