Spis Elsk Lev!

Herlig rå iskrem

ice-cream-cone-1841011_640Iskrem er en universell dessert, og er noe de aller fleste liker! Når vi tenker på iskrem, tenker vi ofte på sommer, sol og herlige timer på verandaen. Dessverre er det slik at iskrem ofte inneholder mye sukker og tilsetningsstoffer, og dette gjør at den ikke passer inn i en rå, naturlig diett. Derfor er det mange som (med sorg) kutter ut iskrem når de begynner denne dietten. Men fortvil ikke – du kan fortsatt spise is! Her gir vi deg to ulike oppskrifter på supergod og sunn iskrem du kan lage selv. Da har du full kontroll på hva iskremen inneholder, og du kan bare nyte! Den ene er en variant av sjokoladeis, og den andre er en litt friskere, mer sommerlig variant.

Rå iskrem med sjokolade og mandler

Denne iskremen krever litt arbeid og har en del ingredienser, men den er verdt det! Det gjør det jo også litt mer gøy å lage den, og kanskje smaker den ekstra godt på grunn av arbeidet som ligger bak. Den passer til nesten alle anledninger du vil unne deg noe ekstra. Denne kan du for eksempel servere i bursdagsfeiringen, eller rett og slett bare når du får lyst på noe søtt en kveld hjemme i sofaen. Dersom du har en venn som trenger oppmuntring, er denne rå og sunne iskremen virkelig tingen. Det aller meste blir litt bedre med sjokolade!

Ingredienser (8 porsjoner):

1,25 dl usaltede mandler

1,25 dl lønnesirup (eller annen søtning)

0,6 dl kokosnøttolje

2 ss soyamelk med mandelsmak

1/4 ts vaniljeekstrakt

1 dl melkefri sjokoladeis

Melkefri revet sjokolade

Skivede mandler

Havsalt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Bruk en liten kjøkkenmaskin til å mikse mandlene til de får en pulverkonsistens, eller til og med blir litt smøraktig i konsistensen.
  2. Bland så mandlene, lønnesirupen, kokosnøttoljen, mandelmelken, vaniljen og en liten klype salt i en blender. Dersom blandingen er for tykk, kan du tilsette mer mandelmelk til du får ønsket konsistens.
  3. Fordel isen i åtte porsjonsskåler. Topp med skivede mandler, revet sjokolade og ørlite grann havsalt (dersom du også er glad i den fantastiske kontrasten mellom søtt og salt). Og blir det tilfeldigvis noen rester, kan disse oppbevares i kjøleskap noen dager (men det blir det vel ikke?).

Sommerlig “superfood” ispinne

Disse herlige iskremene på pinne passer perfekt på sommeren, og vil garantert gi deg den forfriskningen du trenger. De er faktisk også helt supre som litt ekstra kos i sofaen en grå vinterdag. De ser flotte og dekorative ut, og kan passe for eksempel til en barnedåp eller en filmkveld med vennegjengen. De vil garantert imponere, spesielt når du forteller hvor sunne de er. Alle ingrediensene til denne herligheten er rike på antioksidanter, hvilket vil hjelpe deg å bygge opp immunforsvaret ditt. Her er det bare å hive innpå med verdens beste samvittighet!

Ingredienser, rosa lag:

2,5 dl lett kokosnøttmelk

2,5 dl jordbær (friske eller frosne)

0,5 ss lønnesirup

0,5 ss macapulver

Ingredienser, lilla lag:

1,25 dl lett kokosnøttmelk

2 dl blåbær (frosne gir bedre lilla farge)

3 ss chiafrø

0,5 ss lønnesirup

Revet kokosnøtt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Bruk en blender, og bland alle ingrediensene til det rosa laget til det er en jevn blanding. Hell blandingen over i 8 iskremformer (halvfulle). Sett til side.
  2. Rengjør blenderen.
  3. Deretter kjører du sammen alle ingrediensene til det lilla laget så det blir jevnt også.
  4. Hell blandingen over det rosa laget. Bruk en bakepinne eller lignende til å lage en liten virvel-effekt mellom de to lagene. Dryss revet kokosnøtt over. Sett på plass iskrempinnene.
  5. Sett i fryseren ca. 4-5 timer. Kos deg og nyt med god samvittighet!
Privacy Policy