Spis Elsk Lev!

Helt rå bringebærdrøm kake

raspberry-582834_640Selv om du har forpliktet deg til en helt eller delvis rå diett skal du selvsagt unne deg kos både titt og ofte! Denne kaken er helt herlig, og passer veldig godt både til mer festlige anledninger, eller som en forfriskende dessert i hverdagen. Denne kaken blir garantert en suksess både til bursdag og bryllup. Eller kanskje du vil servere den på morsdagen? Kaken har også noe romantisk ved seg, og er den perfekte desserten etter en middag for to. Nøttene gir kakens konsistens et løft, og gjør den samtidig veldig sunn. Med helt rå ingredienser, er den samtidig en eksplosjon av smaker. Du kommer ikke til å tenke på at den er sunn, det er helt sikkert. Kaken er relativt enkel å lage, men krever at du har litt tid til rådighet. Har du lagt ned litt tid i arbeidet, smaker jo resultatet desto bedre! Et godt tips er at du helt fint kan lage kaken på forhånd, og fryse den ned slik at du har den klar til den store dagen. Den holder seg rundt 3 måneder i fryseren. Er du klar? La oss lage helt rå bringebær drømmekake!

Slik lager du denne lekre kaken:

Ingredienser til kakebunnen:

2,5 dl pekannøtter

2,5 dl valnøtter

2,5 dl tørkede tranebær

Opptil 3 spiseskjeer varmt vann

Ingredienser til fyll/topping på kaken:

5 dl rå cashewnøtter (dynket to timer i varmt vann, eller 4 timer i kjøleskap)

1,25 dl kokosnøttolje

Saften fra 1 sitron

1,25 dl honning

1 ts vaniljeekstrakt

Tilsett: 2,5 dl friske jordbær

Tilsett: 2,5 dl friske bringebær (eventuelt frosne)

Fremgangsmåte:

Først, putt cashewnøttene i vann, og la de stå to til fire timer i kjøleskap. Kle deretter en form på ca. 20 x 20 cm med bakepapir. Pass på at papiret er noe større, slik at det dekker hele formen. Da blir det lettere å få ut kaken når den er ferdig.

Slik lager du bunnen:

Bruk en kjøkkenmaskin og kjør nøttene til en fin masse. Tilsett tørkede tranebær, og fortsett å mikse til det danner seg smuler. Tilsett vann litt og litt, til miksen begynner å klistre seg. Slå av maskinen og spre bunnmiksen jevnt i formen, press godt slik at den blir fast og jevn. Rengjør maskinen slik at du kan lage kakefyllet.

Slik lager du fyllet:

Rens og tørk av cashewnøttene. Putt dem i kjøkkenmaskinen og kjør til det danner seg fine smuler. Tilsett kokosnøttolje, sitronsaft, honning og vaniljeekstrakt og kjør det hele sammen til det blir en jevn og glatt masse. Hell ca. 2/3 av fyllet over bunnen. Tilsett de friske jordbærene til den gjenværende fyllmassen og kjør til de er helt most. Hell over det hvite bunnfyllet. Dryss bringebærene jevnt over og press dem inn i kaken slik at de havner i midten av kaken. Putt kaken i fryseren i 2-3 timer til den skal serveres.

Ca. 30 minutter før servering:

Fjern kaken fra formen ved å løfte bakepapiret på begge sider, og plasser kaken på et kakefat. Kutt kaken i serveringsstykker. La kakestykkene tine ca. 30 minutter i kjøleskapet og siden 15 minutter i romtemperatur før servering. Pass på at du kutter opp kaken mens den er frossen! På denne måten får du kuttet bringebærene rett over, slik at du lager vakre serveringsklare kakestykker. Har kaken begynt å smelte når du kutter, kan stykkene fort smuldre og se rotete ut. Du lurer kanskje på hvorfor det benyttes jordbær i stedet for bringebær i fyllet? Dette er fordi det er enklere å lage en jevn masse med jordbær, og jordbærsmaken gir et ekstra bærkick til det hele. Kos deg med denne rålekre rosa kaken – den vil garantert gi gjestene dine vann i munnen!

Privacy Policy